New Directions

Edwards Gardens Sustainable Parking Lot Retrofit

Toronto, Ontario
Schollen & Company Inc.

NEW DIRECTIONS – Regional Citation Award
This project was aimed at transforming a deteriorated asphalt parking lot into a new model ofsustainable design. The parking lot that serves Edwards Gardens and the Toronto Botanical Garden (TBG) was designed to enhance the quality and moderate the quantity of stormwater discharged into Wilket Creek. The project contributes to biodiversity, energy conservation, reduced urban heat island effect, recycling, multi-modal transportation and aquatic habitat enhancement. The design integrates LED lighting and public art and complements the education programs offered by the TBG. Toronto Parks retained Schollen & Company Inc., RV Anderson, Moon-Matz and GeoTerre to complete this prototypical project.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin